Rabu, 1 Oktober 2014

Himpunan gambar konvokesyen rakan-rakan UPSI tahun 2014

Dewan Besar UPSI, tempat berlangsungnya Istiadat Konvokesyen UPSI ke-16

Barangkali saat paling indah dan menjadi impian bagi setiap mereka yang menjejakkan kaki ke alam universiti sudah semestinya hari konvokesyen. Maka mungkin itulah yang terlintas di fikiran rakan-rakan UPSI ambilan Julai 2010. Tarikh 17 hingga 20 September 2014 pasti melakar detik terindah buat mereka semua kerana tarikh itulah merupakan detik kemuncak sebagai seorang mahasiswa di UPSI. Istiadat Konvokesyen UPSI ke-16 berlangsung, maka lahirlah graduan-graduan baru dari UPSI yang bakal menjadi guru pada masa akan datang.

Entri kali ini bukanlah ditumpukan terhadap bicara tulisan yang barangkali berjela-jela. Sekadar sedikit perkongsian bergambar kenang-kenangan rakan-rakan UPSI yang telah bergraduat baru-baru ini. Setiap gambar ini memaparkan wajah ceria masing-masing setelah 4 tahun gigih menjadi mahasiswa UPSI.

Sekalung ucapan tahniah buat anda semua. Moga dipemudahkan urusan kerjaya di masa akan datang. Insya-Allah.
 


Noor Adila binti Mohd Shafie (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)


Nor Ain Shazana binti Ahmad Tarmizi (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Moral) dengan Kepujian)Noor Amira Aqilla binti Mohamed Zainal Abidin (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)(Ann Aisyah) Ainne Aisyah binti Mohd Nadzir (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)


Sahabat sebilik dari Pahang; Mohammad Azrul bin Haron (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Awal Kanak-kanak) dengan Kepujian)Nor Farahin binti Che Ariffin (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Moral) dengan Kepujian)

Sahabat akrab. Dari kiri; Nor Farhana binti Ahmad dan Hamidah Ainun binti Ravbeek (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian).


Rakan sepraktikum di SMK Dr Burhanuddin; Hasliza binti Kamarudin (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Seni) dengan Kepujian)


Sahabat baik; Mohamad Izzat Fahmi bin Mohamad Bokhri (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)


Nor Amira binti Mohd Azme (Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak)


Mohd Anwarrudin bin Ismail (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Moral) dengan Kepujian)Mohd Faris Syahmi bin Mohammad Yusoff (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Moral) dengan Kepujian)


Sahabat baik dari Parit Buntar; Mohamad Nazrul bin Suhaimi (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Bahasa Melayu) dengan Kepujian)


Nor Farhana binti Ahmad (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)Nor Rafidah binti Jamil (Diploma Reka Bentuk dan Pembangunan Permainan)Nur Adila binti Muhammad (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Moral) dengan Kepujian)


Nur Natheka binti Berhanuddin (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pengurusan Perniagaan) dengan Kepujian)


Sahabat baik dari Selama, (Cik Ju) Nurul Najjua binti Saaray (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Moral) dengan Kepujian)


Nurul Syafiqah binti Zaini (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Sejarah) dengan Kepujian)Sahabat baik dari Pantai Timur; (Yoe) Tuan Shahrulnizam bin Tuan Mohamed (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Bahasa Melayu) dengan Kepujian)


Hajeriah binti Bosman (Jieji) (Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak)Sahabat baik dari Johor; Mohd Nurtaufiq bin Mistam (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Bahasa Melayu) dengan Kepujian)


Blogger UPSI; Mastura binti Mohd Yusoff (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Bimbingan dan Kaunseling) dengan Kepujian)Natrah binti Ibrahim (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)Muhammad Izzuan bin Roslan (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Teknologi Maklumat) dengan KepujianSahabat serumah, Mohd Khirrudin bin Alias (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Sejarah) dengan Kepujian)Mohd Ghazalie bin Mally (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Sejarah) dengan Kepujian)

'Akak' dalam TESL; Nur Farah Idayu binti Saadon (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)


Politikus UPSI barangkali; saudara Muhamad Hafifi bin Mokhtar (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Muzik) dengan Kepujian)


Nor Asyiqin binti Mohamad Said (Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak). Boleh layari blog beliau di: (asyiqinkaya.blogspot.com)

Nurulizyan Liyana binti Abdullah (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Moral) dengan Kepujian)Rakan sekursus, Santhiya a/p Ramadas (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)


Sahabat baik dari Tapah, Mohd Hishamuddin bin Mohd Mokhtar (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)
Bersama ibu; Muhammad Yazid bin Rosly (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL dengan Kepujian)


Selamat maju jaya buat semua. Moga dapat mencurahkan bakti walau di mana sahaja. Insya-Allah.


*Nota: Kesemua gambar yang dipaparkan dalam entri ini telah mendapat keizinan dari tuannya. Terima kasih buat kalian di atas keizinan yang diberi itu.


4 ulasan :

Nor Farhana Ahmad berkata...

Ainun n I, with our dads at d back :-D

Muhammad Yazid Rosly berkata...

Oh ya ke.. Haha. Kena tambah lagi dalam caption nampaknya.

santhiya ramadas berkata...

Thank you so much for such a sweet entry yazid....i really appreciate it....you are really awesome! :D thanks again buddy...

Muhammad Yazid Rosly berkata...

You're most welcome Santhiya. This entry just for remembrance of our sweet memory during convocation. :)